Geschiedenis

APOLLO FLYERS MODELVLIEGCLUB V.Z.W.

gesch1

 

De roots van de club zijn te vinden in de zestiger jaren, toen de VZW Zuid Vlaanderen Air Modelclub werd opgericht op het vliegveld van Wevelgem.
Vanaf 1971 was de club actief te Kooigem. In 1995 veranderde onze naam in Apollo Flyers VZW en verhuisden we naar ons huidig modelvliegveld te Dottenijs. (ligging, zie menu 'Wegbeschrijving')

 


De doelstellingen van de Club

Het is de bedoeling van de club om modelpiloten samen te brengen die hun vrije tijd doorbrengen met het ontwerpen, bouwen en invliegen van modelvliegtuigen. Dit sociaal gebeuren wordt bekroond in verschillende opendeurdagen, waarbij de leden van de club hun hobby en modelvliegtuigen demonstreren aan het grote publiek. Enkele malen per jaar organiseert de club nationale wedstrijden.

gesch2

 

Voorbijkomende wandelaars of fietsers kunnen van een verfrissing genieten in de (veld)kantien. Zij kunnen informatie verkrijgen en eventueel wordt hun een initiatievlucht toegestaan, waarbij ze onder toezicht van een bekwaam instructeur het opleidingstoestel van de club kunnen gebruiken om de grondbeginselen aan te leren van de modelluchtvaartsport.

 

Sociaal contact tussen jong en oud

gesch3

 

Door het organiseren van jeugddagen (zoals de Roefel- en de Grabbelpas) worden jongeren ingeleid in een toffe vrijetijdsbesteding, waarbij sociaal contact, teamwork, technische kennis, inzicht en creativiteit hoog in het vaandel staan. Dit helpt om een generatiekloof te overbruggen en jongeren te betrekken in een positieve vrijetijdsbesteding.

Op die manier slagen wij erin om jonge mensen van de straat te houden en om hun een spannende en leerzame activiteit aan te leren, die hen aanzet om aan openluchtrecreatie te doen. Voor een budget van ongeveer € 250 kan men zich een volledige vliegset aanschaffen, die verscheidene jaren meegaat.Indoor flyinggesch4

Dankzij de miniaturisering van de elektronica is het nu mogelijk om deze hobby "indoor" te beoefenen. Een gewone sportzaal is zonder aanpassing nu ook geschikt om aan RC modelvliegen te doen. De modellen wegen tussen 150 en 500 gram en worden aangedreven door krachtige, geluidloze elektromotoren.

Sinds 2006 is onze afdeling (Indoor RC Waregem) actief in te Waregem. We stellen vast dat steeds meer modelpiloten overgaan tot indoor vliegen tijdens de wintermaanden en bij slechte weersomstandigheden, die zo typisch zijn voor onze streek.